Marijke

Marijke

Lindy

Lindy

Wilbert

Wilbert

Robert Jan

Robert Jan

Petra Rodenboog

Petra Rodenboog‏

Marijke Djurrema

Mijn naam is Marijke Djurrema. Mijn hele leven heeft muziek een belangrijke rol gespeeld. Al vroeg ben ik begonnen met AMV en blokfluit. Daarna heb ik vele jaren pianoles gehad. De blaasinstrumenten, met name de dwarsfluit trokken mij meer. Vanaf mijn 16e speel ik op dwarsfluit. Ik heb vele jaren les gehad en ik neem nog steeds deel aan diverse ensembles met mijn fluit. Toen ik naar Bolsward verhuisde ben ik actief op zoek gegaan om nog meer met muziek te doen. Ik ben terecht gekomen bij de plaatselijke fanafare, waar ik nu al een flink aantal jaren hoorn speel. Naast hoorn en dwarsfluit speel ik ook nog xylofoon/marimba in de drumband van Bolsward. Samen spelen in een orkest of in een ensemble vind ik het leukste om te doen. Daarom vind ik het leerorkest ook zo belangrijk. Kinderen leren niet alleen om een instrument te bespelen, maar ze leren vooral om samen muziek te maken. In februari 2013 heb ik samen met Martijn Veenstra Via Scala opgericht. We hebben samen veel ambities om culturele/muziek projecten vorm en inhoud te geven.

Viool: Meike

Toen ik in 1997 afstudeerde aan het conservatorium wist ik al dat mijn hart bij het lesgeven ligt. Gelukkig had ik tijdens mijn studie al een baan gevonden aan de muziekschool van Veendam en kon ik me daar geheel aan wijden, ook toen ik na negen jaar overstapte naar de muziekschool in Haren. Naast het lesgeven aan individuele leerlingen boeit het werken met groepen en de dynamiek daarvan me erg.

Zo dirigeer ik al jaren het jeugdstrijkorkest "The Vivaldi Strings", waar strijkers van acht tot veertien jaar leren om vierstemmig samen te spelen. Na een cursus van tien repetities geven we een spetterend concert. Het afgelopen jaar gaf ik bovendien meerstemmig koor zingen aan 80 kinderen in de hoogste groepen van de basisschool en dit cursusjaar ben ik gestart met de lessen instrumentale oriëntatie.

Ik geef les aan kleuters, volwassenen en alle leeftijden er tussen in en vind het de uitdaging van mijn vak iedereen op zijn eigen manier te stimuleren zich muzikaal te ontwikkelen. Zelf speel ik in verschillende orkesten en ensembles, want zo ben ik het meest geïnspireerd in mijn pedagogische werk.

Saxofoon: Frank

Mijn naam is Frank Extra en mijn muzikale carrière begon op 9-jarige leeftijd in het limburgse Tegelen als klarinettist bij de harmonie. Op m’n 11e had ik een vliegende start op altsax in de bigband, een jaar later basklarinet in de jeugdharmonie. Muziek was echt mijn grote hobby, dus het kon niet uitblijven dat ik daar na mijn middelbare school in verder zou gaan. Eerst studeerde ik in Arnhem klarinet (diploma docerend musicus in 1993), daarna basklarinet in Rotterdam (uitvoerend musicus 1995). Tijdens mijn studietijd gaf ik les bij muziekverenigingen, sinds 1995 bij verschillende muziekscholen. Daarbij stond ik ook voor diverse ensembles en orkesten als dirigent.

Op dit moment geef ik dagelijks muziekles op verschillende instrumenten in de regio Groningen. Niet alleen blaasinstrumenten zoals klarinet, saxofoon en dwarsfluit, maar ook op gitaar en drums. Bij het Leerorkest probeer ik de leerlingen te laten ervaren hoe leuk het is om met z’n allen muziek te maken!

Cello: Froukje de Wit

Mijn naam is Froukje de Wit. Ik ben op 6 jarige leeftijd begonnen met pianolessen. Jaren later ben ik op zangles gegaan en toen ik 16-jaar was heb ik de cello ontdekt. Via het Conservatorium Maastricht ben ik uiteindelijk afgestudeerd te Groningen waar ik mijn docentendiploma heb gehaald.

De muziek heeft mij altijd nieuwe impulsen en erg veel plezier gegeven. Van kamerorkest tot streekkoor, van cellisten tot zangers ben ik al op mijn begeleidende weg tegen gekomen. Ik vind het geweldig om een verbindende factor te zijn tussen jong en oud (-er) en klassiek en populair.

Momenteel heb ik mijn lespraktijk aan huis te Bolsward, dirigeer ik een koor en werk ik samen met collega's aan verschillende projecten.

Fluit: Lindy Adema

Mijn naam is Lindy Adema en ik geef met heel veel plezier dwarsfluitles in verschillende plaatsen in Groningen, Friesland en Drente. Mijn muzikale leven begon toen ik 7 jaar oud was en op blokfluitles mocht. Dit heb ik drie jaar met ontzettend veel plezier gedaan maar toen mijn handen eindelijk groot genoeg waren, mocht ik op dwarsfluitles. Na een aantal jaar wist ik dat ik graag muziekles wilde gaan geven en ben ik me gaan voorbereiden op een conservatoriumopleiding. Ik heb in Groningen en Zwolle gestudeerd en haalde in februari 2012 mijn diploma. Tijdens mijn studie ben ik begonnen met lesgeven en nog steeds doe ik dit elke dag met veel plezier!

Trombone: Wilbert Zwier

Wilbert Zwier (Wilsum, 1988) ontving via de plaatselijke muziekvereniging zijn eerste muzieklessen op trombone. Hij doorliep de vooropleiding van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij docent Jilt Jansma. Vervolgens studeerde hij bij dezelfde docent het hoofdvak Trombone (Klassieke Muziek) aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Tijdens zijn studie maakte hij onderdeel uit van o.a. het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en het Nationaal Jeugd Orkest en was hij stagiair en remplaçant bij o.a. het Noord Nederlands Orkest, Het Gelders Orkest en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. In 2010 rondde hij de studie succesvol af.

Tijdens zijn studie raakte Wilbert gefascineerd door het dirigeren. Daarom studeerde hij aansluitend HaFaBra-directie aan hetzelfde instituut bij docenten Klaas van der Woude en Tijmen Botma. Hij ontving lessen en masterclasses van o.a. Jan Stulen, Norbert Nozy en Rune Bergmann. Bovendien bood de opleiding hem de mogelijkheid ervaring op te doen met orkesten als de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee en een groot aantal amateurorkesten uit de wijde omgeving. In 2014 dirigeerde Wilbert zijn eindexamen-concert met het Gelders Fanfare Orkest en rondde daarmee ook deze studie af.

Momenteel heeft Wilbert een vaste aanstelling als trombonist bij orkest de Ereprijs, gevestigd in Apeldoorn. Dit ensemble specialiseert zich in nieuwe muziek. Daarnaast is hij werkzaam als freelance trombonist in ensemble-, orkest- en solistisch verband. Hij werkt als docent groot koper en zet zich in voor het enthousiasmeren van kinderen voor muziek als uitvoerder van de voorstelling “Het Mysterie van het Verdwenen Geluid”. Als dirigent is Wilbert sinds 2011 verbonden aan Chr. Muziekvereniging ‘Oranje’ uit Roden en sinds 2014 aan Brassband David uit Zwolle.

Drum: Robert-Jan Zigterman

Als jochie van 9 jaar ben ik begonnen als slagwerker in het jeugdorkest van brassband de bazuin Ureterp. Tot mijn 16e heb ik dit met heel veel plezier gedaan. Intussen speelde ik ook al in Dik in orde, een coverband bestaande uit vrienden. Het spelen in een band was een schot in de roos, dit smaakte naar meer! Na de middelbare school wilde ik beginnen aan een muziek opleiding. Na wat omzwervingen kwam ik terecht op de Academie voor popcultuur in Leeuwarden. Hier heb ik jaren les gehad van Sietse Huisman.

Op dit moment speel ik in Audio Adam. Een band die, naast dat het is uitgeroepen tot 3fm serious talent, al 2x heeft mogen optreden bij De Wereld Draait Door.

Als muziekdocent ben ik al vanaf 2011 actief bij Ateliers Majeur in Heerenveen, en sinds kort in Groningen. Daarnaast heb ik een eigen drumschool in Opsterland.

Trompet: Petra Rodenboog‏

Rond haar 8ste begon Petra Rodenboog op de cornet bij de plaatselijke muziekvereniging. Al snel werd de muziek meer dan een hobby en zo belande ze op het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar werd ook de liefde voor dirigeren ontdekt.

Momenteel verzorgt ze muzieklessen voor orkesten in Ten Boer, Zevenhuizen, Wijnjewoude, Haulerwijk en Waskemeer en is ze dirigent bij de fanfare’s ‘Volharding’ Ten Boer en ‘Excelsior’ Haulerwijk/Waskemeer, staat ze voor het jeugdorkest van ‘Euphonia’ Wijnjewoude en timmert ze hard aan de weg met het Provinciaal Jeugd Orkest Groningen (PJOG). De laatste jaren heeft ze zich ook gericht op klassikaal basisonderwijs en zo werkt ze nu ook met veel plezier en enthousiasme voor het Leerorkest Groningen, Kunst & COO en Ateliers Majeurs.